Sosyal Medya

Güncel

AK Partili vekilden itiraf gibi açıklama: 'En son yüzde 7-8’e yakın oy düşüklüğümüz var'

Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, 'istifa' gündemine dair değerlendirmelerde bulunarak “En son yüzde 7-8’e yakın oy düşüklüğümüz var” dedi.



Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel BaÅŸkan Yardımcısı Erol Kaya, 'istifa'  gündemine dair deÄŸerlendirmelerde bulunarak “En son yüzde 7-8’e yakın oy düşüklüğümüz var” dedi.

Erol Kaya, AkÅŸam gazetesinden Pınar Işık Ardor’la yaptığı söyleÅŸide ÅŸÃ¶yle konuÅŸtu: “2004-2009 ve 2014 yerel seçimlerden hep az oy aldık. En son yüzde 7-8’e yakın oy düşüklüğümüz var. Demek ki, bizim yerel belediyeler üzerinden topluma yansıtmaya çalıştığımız hizmetin bize dönüşünde bir sorunumuz var. 2019 seçimlere giderken ilk gireceÄŸimiz seçim yerel seçimler ve biz 2014’de yüzde 42 almışız. Elli artı bir almamız gerekiyor ki o motivasyonla Kasım’daki seçimlere çok rahat bir ÅŸekilde girelim”

 

‘BELEDÄ°YELERDEKÄ° BAÅžARISIZLIK ANAP’IN FİŞİNÄ° ÇEKTÄ°’

Ak Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Kaya, yerel seçimin önemini geçmiÅŸte ANAP’ın iktidardan düşmesi örneÄŸini vererek açıkladı: “84-89 dönemindeki belediyelerdeki baÅŸarısızlık ya da toplumun beklentilerine cevap verilememesi ANAP’ın 89’da fiÅŸini çekti. Akabinde SHP’de yaÅŸandı. Åžimdi biz baktığımızda yerelin inanılmaz bir motivasyonda olumlu ve olumsuz etkilerini görüyoruz.”

 

‘2019 YEREL SEÇİMÄ°NDE OYNAMA OLMASI MÃœMKÃœN DEĞİL’

Kaya, AKP’nin yerel seçimleri 2018’e alma konusunda çalışma yaptığı  yönünde çıkan kulis haberlerine iliÅŸkin de ÅŸunları söyledi: “Yerel seçimler Mart 2019’da yapılacak hiç oynaması mümkün deÄŸil. Çünkü anayasanın deÄŸiÅŸmesi gerekir. AK Parti Mart 2019’a kalmadan yerel yönetimlerle ilgili bir deÄŸerlendirme yapıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.